Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polityka prywatności - rodo
#1
Jak wam wiadomo, od 25 maja w Unii Europejskiej zaczęło obowiązywać nowe rozporządzenie związane z ochroną prywatności (tzw. RODO).

Wraz z nowymi przepisami pojawiło się więc kilka formalności, które musieliśmy uwzględnić w dokumentach Polityki Prywatności oraz w Regulaminie.
Dokumenty opublikowane na forum, zostały dostosowane, aby były w pełni zgodne z RODO.
Dostosowany został też formularz rejestracji i dane do bezpośredniego kontaku.

Żadne działanie po stronie użytkownika korzystającego z naszego forum nie jest wymagane, zachęcamy jednak oczywiście do zapoznania się z nowymi regulacjami.


Graczy, którzy nie posiadają jeszcze konta na forum, lub którzy nie wyrażają zgody na klauzule zawarte w procesie rejestracji, zapraszam do kontaktu :


Drogą elektroniczną: pomoc@awmc.pl
Za pomocą serwera teamspeak: ts.awmc.pl



Polityka prywatności



1. Definicje
Serwis - forum znajdujące się pod adresem: http://awmc.pl
Operator - Właściciel Forum oraz Administrator Społeczności Forum: Zbigniew Polonis
Użytkownik - osoba korzystająca z Serwisu
2. Informacje ogólne
Serwis to miejsce w sieci, w którym każdy Użytkownik może się wypowiadać w tematach zarówno związanymi z samą grą minecraft, ale i w tematach rozrywkowych posługując się tzw. umiejętnościami miękkimi (interpersonalnymi). Kontakt z innymi Użytkownikami pozwala utrzymywać bliższą więź społeczną, oraz może pomóc rozwiązać konkretny problem związany z samą grą na serwerze. Często pomaga naszym graczom wykrzesać twórczą iskrę w ramach udziału w licznych konkursach, lub po prostu dostrzec odmienny punkt widzenia. Nasze forum, ma pomagać w trudnościach na na jakie napotykają gracze na serwerze i uczyć zarówno samej gry jak i pokonywania powstałych problemów. Wierzymy w regularny trening z pozytywnym nastawieniem, stąd pracujemy codziennie z własnymi i cudzymi pytaniami na forum.
Niniejsza Polityka Prywatności, określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników, w związku z korzystaniem przez nich z Serwisu. Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację warunków określonych w tym dokumencie oraz w regulaminie.
3. Dostępność
Nasze forum, można przeglądać na każdym urządzeniu z dostępem do Internetu, za pomocą jakiejkolwiek przeglądarki internetowej. Operator, zaleca jednak korzystanie z najnowszej wersji tego oprogramowania.
4. Przetwarzanie i bezpieczeństwo danych
a) Celem przechowywania danych osobowych, jest umożliwienie Użytkownikowi swobodnego korzystania z własnego, indywidualnego konta w Serwisie. Podanie danych jest całkowicie dobrowolne, a większość pól można pominąć, lub ukryć przed innymi odwiedzającymi forum. Użytkownik, podający dane osobowe w swoim profilu, wyraża zgodę na ich przetwarzanie tak długo jak istnieje jego konto.
b) Użytkownikowi przysługuje pełny wgląd, oraz możliwość kasowania czy edycji danych osobowych zawartych we własnym profilu. Użytkownik, ma prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie, w tym do całkowitego usunięcia wszystkich danych - patrz regulamin. Dane, które przechowujemy to tzw. dane zwykłe (nick, imię, nazwisko, wiek, czy dane kontaktowe: nr skype, adres e-mail) - regulacje związane z danymi zwykłymi obejmuje artykuł 6 rozporządzenia RODO.
c) Redaktorzy i Moderatorzy forum, nie mają możliwości edycji danych profilowych Użytkownika, a jedynie zarządzają, poprawiają i moderują treściami postów w Serwisie celem zapewnienia porządku w prowadzonych dyskusjach. Moderatorzy mogą także blokować konta, które nie przestrzegają regulaminu.
d) Zgromadzone dane osobowe Użytkowników, nie są udostępniane osobom trzecim, ani w żaden sposób nie są wykorzystywane do celów reklamowych czy handlowych. Szanujemy prywatność naszych członków społeczności i nie narażamy ich na otrzymywanie żadnych niechcianych ofert reklamowych czy spamu.
e) Serwis korzysta z technologii cookies (cookies to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane na komputerze Użytkownika). Dane wykorzystywane są do automatycznego rozpoznawania konkretnego użytkownika przez serwer, który może dzięki temu wyszczególnić właściwe dla niego treści, wspomóc proces logowania, obsługę niektórych formularzy.
Jeżeli użytkownik forum nie chce, aby pliki cookie były przetwarzane, to może wyłączyć ich obsługę (w tym celu należy wybrać odpowiednie opcje prywatności  w przeglądarce).
Operator zastrzega sobie prawo do zmian w Polityce Prywatności, jeżeli wymagać będzie tego rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój Serwisu o ewentualne nowe funkcjonalności. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
5. Wyłączenia odpowiedzialności
W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od naszego forum i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Operatora. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi Operator zaleca się zapoznać.
Operator nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody Użytkownika, powstałe na skutek korzystania z naszego Forum.
Operator dokłada nieustannej staranności, aby prowadzony przez niego Serwis był wolny od błędów i usterek zagrażających Użytkownikom, jednak nie może zagwarantować, że takowe nigdy nie powstaną.
Operator Serwisu nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku udostępnienia przez kogoś w Serwisie treści niepoprawnych merytorycznie, obraźliwych lub niezgodnych z prawem.


W razie wątpliwości, co do któregokolwiek z zapisów niniejszej Polityki Prywatności zachęcamy do kontaktu przy użyciu danych kontaktowych umieszczonych na forum. (zgodnie z rozporządzeniem RODO) zawsze przysługuje także możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (w Polsce jest to Urząd Ochrony Danych Osobowych, w skrócie: UODO).
[Obrazek: 2ag5bpe.jpg]
Odpowiedz
Topic Options
Skocz do:




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości